HAMİLELİKTE YEMEK BORUSU YANMASI

Gebelikte yemek borusu yanması şikayetim ilk aydan beri var. Şu an 29. haftadayım. Mide yanması da nadiren oluyor ama en çok yemek borumda yanma ve nadiren ağzıma mide suyu geliyor. Ne yapmam lazım, önerilerinizi bekliyorum.
---

Bahsettiğiniz durum reflü ile ilgili olabilir. Reflü hakkında detaylı açıklamaya alttaki linkten ulaşabilirsiniz: http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/09/gebelikte-reflu-agza-aci-eksi-su.htm
Bu durumda öncelikle kadın doğum uzmanınıza başvurun, muayeneden sonra sizi gerekirse dahiliye veya gastroenteroloji uzmanına sevk edecektir. Gebelikte reflü için uygun ilaçlar vardır ve bunlar bebeğe bir zararı olmayan ilaçlardır, doktorunuz uygun görürse bu ilaçlarla şikayetleriniz rahatlayacaktır.

Mide yanması hakkında bilgi için:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/12/gebelikte-mide-yanmasi-ve-mide-agrisi.html

Bahsettiğiniz yanma şikayeti reflüye bağlıysa (ki bu ancak muayene sonrasında netleşecektir) doğumdan sonra yüksek ihtimalle kendi kendine bu şikayet azalacaktır.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"