HAMİLEYKEN TARLUSAL KULLANMAK

38 yaşında 9 haftalık hamileyim. 2 ay üzerine gördüm bu sebeple hamile olduğumu anlayamadım söktürücü ilaç kullandım (tarlusal). Bu tür ilaçların bebeği zarar verdiğini söyledi doktorum hatta %7 sakat kalma ihtimali olduğunu bebek çok küçük olduğundan tahlillerin şu anda yanılma payı verebileceğini söylediler test yapmadılar. İstersem gebeliği sonlandırabileceklerini söylediler. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
---

Kullandığınız ilaç gebelikte bebek açısından riskli ilaçlardan birisi. Sadece sizin kullandığınız ilaç için değil gebelikte riskli ilaçların hepsi için geçerli bir kural var: Bunları bebeğe zarar verip vermediğini açık, net, kesin gösterecek bir tahlil yoktur. Şu an yanılma payı olabilir demişsiniz ancak zaten ilerleyen aylarda da hatta doğuma kadar hiçbir zaman yanılma payı olmadan bebeğe zarar verdiğini kesin gösterecek bir tahlil yoktur. Bu konuda daha önce yazdığım ayrıntılı bir yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gebelikte ilaç kullanımı:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelikte-ila-kullanimi.html

Hamile olduğunu bilmeden ilaç kullanmak:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/hamile-gebe-oldugunu-bilmeden-ilac.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"