İKİNCİ GEBELİK (HAMİLELİK) BELİRTİLERİ

Şu an ikinvi bebeğime gebeyim. 6 haftalık gebeyim ve şu an doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi, bebek sağlıklı dedi. Ancak hiçbir belirti yok bende. İlk gebeliğimde daha ilk haftadan birçok belirti ve şikayetlerim oluyordu. Ama ikinci hamilelik farklı oldu. Bu normal birşeymi yoksa endişe etmekte haklımıyım bilmiyorum. İkinci gebelikte hiç belirti olmaz mı?
---

İkinci veya sonraki gebeliklerde birinci gebelikte görülen bütün belirtiler görülebilir arada pek fark olmaz. Ancak anne adayları genellikle sonraki gebeliklerde ilkine göre daha rahat olduklarını ifade ederler, tabi bunun tersi olduğu da oluyor. Her gebelikte ilk belirti ve şüphe yaratan ilk olay adet gecikmesidir çoğunlukla, bundan sonra halsizlik, yorgunluk, bulantı, tiksinme, memelerde büyüme gibi diğer belirtiler görülür ancak bu belirtiler her zaman olmayabilir. Bazı anne adayalarında doğuma kadar hiç kusma olmayabilir örneğin. Bir kadının ikinci hamileliğindeki belirtilerin başlama zamanı ve şiddeti ilk gebelikten çok farklı olabilir, bu bir problem olduğu anlamına gelmez.

Hamilelikte görülen belirtiler hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-belirtileri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"