KESİN HAMİLELİK (GEBELİK ) BELİRTİLERİ

6 aydır gebe kalmak için uğraşıyorum ama hala kalamadım üstelik her ay adetim beş altı gün geçiyor ve bazı belirtilerim var gibi hissediyorum ama sonra test yapıyorum gebelik çıkmıyor. Zaten testten bir iki gün sonra regl oluyorum. Hamile kaldığımı kesin hangi belirtilere göre anlarım? Nasıl emin olabilirim...
---

Hamilelik şüphesi yaratan ilk belirti çoğunlukla adet gecikmesidir ancak her adet gecikmesi hamilelik olduğu anlamına gelmez, başka nedenlerle de adet gecikmeleri yaşanabilir. Bu nedenle adet kesikmesi kesin hamilelik varlığını gösteren bir belirti denilemez.
Hamilelik varlığında diğer sık görülen belirtiler ve şikayetler buşantı, kusma, yiyeceklerden tiksinme, aşerme, yorgunluk, halsizlik vb. gibi belirtilerdir ancak bunlar da hamile olmayan bayanlarda bazı hastalıklar varlığında hatta bazen grip benzeri basit enfeksiyonlar varlığında bile görülebilen belirtilerdir. Bu nedenle gebelik varlığını kesin gösteren bir belirti yoktur. Kesin hamilelik var diyebilmek için muayene, gebelik testi ve ultrason gereklidir.
Belirtiler sadece şüphelenmenizi sağlar ve bu çok faydalıdır. Çünkü hamilelikten şüphelendiren belirtiler  olduğunda anne adayı hiçbir ilaç kullanmamalı, sigara içmemeli, alkol almamalı, yani gebelik açısından risk yaratabilecek davranışlarda bulunmamalı ve kesin durumu öğrenmek için gebelik testi yapmalı, doktoruna başvurmalı.

Gebelik belirtileri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"