KONJENİTAL RUBELLA

İLK ÇOCUĞUMU 1 AY ÖNCE 2 YAŞINDA KAYBETTİM. TEŞHİS KONJENİTAL RUBELLA YA BAĞLI KALP HASTALIĞI (VSD,ASD) VE KATARAKT. EŞİM DOĞUMDAN SONRA KIZAMIKCIK AŞISI YAPTIRDI. GENETİK TESTLER TEMİZ ÇIKTI. 2. ÇOCUKTA TEKRAR AYNI PROBLEMLE KARŞILAŞMAKTAN KORKUYORUZ. NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMALI VE NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ.
---

Konjenital rubella (kızamıkçık) annein hamilelik sırasında kızamıkçık enfeksiyonu geçirmesinden dolayı bebeğin etkilenmesinden kaynaklanır. Hamile kalmadan önceki hayatında kızamıkçık geçirmeyen anne adayları için bu risk geçerlidir çünkü bir kere kızamıkçık geçiren insan tekrar geçiremez. Siz önceki gebeliğinizde kızamıkçık geçirdiğiniz için bundan sonra geçiremezsiniz ve bundan sonraki gebeliklerinizde konjenital kızmaıkçık olmaz. Çünkü eskiden geçirilen kızamıkçık enfeksiyonu bebeği etkileyemez sadece bebek anne karnında iken kzıamıkçık enfeksiyonu geçirilirse bebeği etkileyebilir.
Bu nedenle gebelik planlayan anne adaylarına daha önce kızamıkçık geçirmiş mi diye tahlil yaparız (Rubella IGG, IGM)

Benim önerilerim bu şekilde ancak durumunuz hakkında bilmediğim bazı özellikler olabilir bu nedenle en güvenilir bilgi olarak benimkileri değil sizi detaylı muyanene eden doktorların verdiği bilgileri kabul etmeniz gerekir.

Hamilelikte kızamıkçık (rubella) enfeksiyonu geçirmek:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/11/gebelik-ve-kizamikik.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"