SEZERYAN YASAKLANDI MI?

Son günlerde hep televizyonlarda ve gazetelerde gördüğümüz sezeryan yasaklanacak yazıları ne anlama gelmektedir? Sezeryan ile ilgili 2012 yılında çıkarılacak yeni yasa neleri yasaklayacak, ben yeni evliyim ve yeni hamile kaldım. Bebek bekleyen çiftler ne yapmalı bu durumda, normal doğum ve sezeryan ile doğurmak isteğe bağlı olmayacakmı artık. Sezeryan ameliyatı olamayacakmıyız acaba?
---

Yeni sezaryen yasası (2012 yılında) ile yapılmaya çalışılan ülkemizde gereğinden çok fazla artan sezaryen oranlarının azaltılmasıdır. Yeni sezeryan yasası ile sadece tıbbi gereklilik halinde sezeryan yapılması savunulmaktadır. Sadece anne veya bebek isteği nedeniyle sezaryen yapılması ise engellenmeye çalışılmaktadır. Yeni yasa dışında yapılacak farklı eğitimler ve kampanyalar ile anne adaylarının sezaryen ve normal doğum hakkında bilgilendirilmeleri son derece fazla önem taşımaktadır. Anne adaylarının sezaryen nedir, riskleri var mıdır, hangi durumlarda yapılmalıdır, normal doğum neden önemlidir gibi konularda bilinçlendirilmeleri çok önemlidir.

Sezaryen oranarının ülkemizde ve dünyada son yıllarda neden çok fazla arttığı hakkındaki yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Türkiye ve Dünyada sezaryen oranları:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/02/turkiye-ve-dunyada-sezaryen-oranlari.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"