GEBELİKTE İLK ÜÇ AYDA BESLENMENİN ÖNEMİ

Öncelikle böyle bir siteyi oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Ben yaklaşık üç buçuk aydır Irakta yaşıyorum ve burda hamile kaldım şuan 11 hafta 5 günlük hamileyim. Bir süreliğine Türkiyeye geldik 2 kez doktorumla görüştüm ve Elevit isminde bir vitamin yazdı. 6 buçuk haftadan itibaren kullanıyorum. Burada sebze tüketimi hiç yok ve devamlı et yemek durumundayız onu da çok sevmediğimden yiyemiyorum. Süt ve süt ürünleri ile balık da çoğu zaman tüketemiyorum. Endişe etmem ve önlem almam gereken bi durum var mı.. Yeterince beslenemediğim düşüncesi psikolojik olarak ta etkiliyor. Neler yapmam gerekli?
---

Tabiki sitede ilgili konularda yazdığım gibi dengeli ve sağlıklı beslenmek gebelikte önemli ancak sizin beslenme şekliniz çok endişe gerektirecek boyutta kötü görünmüyor. Sebze yerine geçmese de kısmen meyve tüketimi ile durumu dengelemeye çalışabilirsiniz, çeşitli meyvelerden almaya çalışın ancak aşırı meyve tüketimi de fazla kilo yapacağından çok aşırıya kaçmadan tüketmelisiniz. Balık yerine hergün 1-2 tane ceviz tüketerek de omega 3 gereksiniminizi karşılayabilirsiniz.
Şunu da belirtelim ki faydalı yiyecek ve içeceklerin hepsi ile dört dörtlük beslenebilen anne azdır bu nedenle eğer sigara gibi kötü alışkanlıklarınız yoksa endişe etmeniz gereken bir durum yok diyebiliriz..

İlk üç ayda bulantı, tiksinme gibi nedenlerle anne adaylarının kilo alamaması hatta kilo kaybetmesi normaldir.

Gebelikte beslenme:,
http://www.jinekolojivegebelik.com/2009/08/gebelikte-beslenme.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"