YUMURTLAMA BELİRTİLERİ

OVULASYON GÜNÜ (DÖNEMİ) OLDUĞUNU NASIL ANLAŞILIR?

Kadınlarda yumurtlama (ovulasyon) belirtileri nelerdir? Yumurtlama günün yaklaştığını nasıl anlarım? Yumurtlamanın gerçekleştiğini nasıl anlarız? Yumurtlamanın olduğu veya olmadığı nasıl anlaşılır? Yumurtlama nasıl belli olur? gibi sorular özellikle gebelik (hamilelik) planlayan çiftler tarafından en çok sorulan, en çok merak edilen sorulardır.

Yumurtlama yani ovulasyon tarihi hesaplama, ne zaman, hangi günler yumurtlama olur gibi konularda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz. Bu yazıda yumurtlamanın belirtileri, işaretleri, yumurtlama döneminde hissedilen şikayet ve belirtiler anlatılacaktır.

Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım  derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı birkaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.


İlgili Konular:
- Yumurtlama Tarihi Hesaplama (Otomatik Hesaplayıcı)
- Yumurtlama (Ovulasyon) Testi
- Yumurtlamanın Olmaması (Anovulasyon)


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"