VAJİNİSMUS VE CİNSEL İLİŞKİDE AĞRI OLMASI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Vajinismus ve ağrılı cinsel ilişki aynı şey midir? Farkı nedir?
Vajinismus durumunda cinsel ilişki hiç gerçekleşememektedir yani erkeğin penisi kadının vajinasına girememektedir. Ağrılı cinsel ilişki yani disparoni denilen durumda ise ilişki gerçekleşir yani penis vajina içerisine girebilir ancak ilişki sırasında kadın normale göre çok fazla ağı hisseder. İkisi tamamen farklı kavramlardır.

Vajinismusun genellikle altta yatan sebebi psikolojik kökenlidir. Disparonide ise altta yatan sebep genellikle psikolojik değil organiktir yani ilaç veya ameliyat tedavisi ile düzeltilebilecek bir sebep vardır genellikle. Vajinismus tedavisi için ise genellikle ilaç veya ameliyat gerekmez.

Kendiliğiden geçer mi?
Vajinismus genellikle en baştan beri vardır ve profesyonel yardım almadıkça kendiliğinden düzelmez. Disparoni yani cinsel birliktelik sırasında ağrıya neden olan sebepler ise genellikle sonradan başlar yani kadın daha öncesinde ağrısız normal şekilde ilişkiye girebiliyordur ve bazen tedavi edilmeden kendiliğinden aylar içerisinden sorun düzelebilir.

Her iki duruda da kadın hastalıkları uzmanına başvurmak ve muayene olmak, sebebin aydınlatılması şarttır. Gerekirse tedavi uygulanır.


İlgili Konular:
- Cinsel İlişkide Ağrı Olması (Disparoni)


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"