DÜNYANIN EN GENÇ ANNESİ

Dünyanın en genç annesi 27 Eylül 1933 yılında Peru'da doğan Lina Medina'dır. Line Medina 14 Mayıs 1939 tarihinde 5 buçuk yaşındayken (tam olarak 5 yaş, 7 ay, 21 gün) sezaryen ile doğum yaparak dünyanın en genç annesi olmuştur, yani yaklaşık olarak 5 yaşını doldurmadan gebe kalmıştır. Gerardo isminde 2700 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirmiştir. Lina'nın ilk adetini henüz 8 aylıkken gördüğü (puberte prekoks) tespit edilmiştir. Ailesi tarafından karnının şişmesi nedeniyle doktora götürülen Lina'nın hamile olduğu anlaşılmıştır. Lina'nın bebeğinin babasının kim olduğuysa polisin araştırmasına rağmen hiçbir zaman netleşmemiştir. Bebek Gerardo ismini sezaryeni yapan Dr. Gerardo Lozada'dan almıştır. Bebek 10 yaşına gelinceye kadar annesini ablası olarak bilmiştir. Bebek Gerardo 1979 yılında 40 yaşında bir tür kemik iliği hastalığından dolayı hayatını kaybetmiştir.

Lina 1972 yılında (39 yaşında iken) evlenmiştir ve ilk doğumundan 33 yıl sonra ikinci çocuğunu (erkek) dünyaya getirmiştir.

Lina'da görülen bu durumun temel sebebi "puberte prekoks" denen hastalıktır. Puberte prekoks "kız çocuklarında 8 yaşından önce adet görme ve diğer seks karekterlerinin gelişmesi" olarak tanımlanır. Kız çocuklarının yaklaşık %10'unda rastlanan bir durumdur ancak Lina'da görüldüğü kadar erken yaşlarda rastlanması çok nadirdir.

Sağdaki resim 1940 yılında Lina'nın bebeği 11 aylıkken çekilmiştir.

İlgili Konular:



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"