ADET DÖNEMİNDE İLİŞKİYE GİRMEK

ADETLİYKEN İLİŞKİYE GİRMEK ZARAR LI MI?
Bu soru hastalardan sık duyduğumuz sorulardan birisidir. Hatta adet zamanında ilişkiye girilirse gebelik olur mu? Hamile kalınır mı?Kısırlık yapar mı? Haram mı? Günahı nedir? gibi sorular da gelmektedir zaman zaman. Kişilerin dini inançlarını göre yasak veya serbest olması ayrı bir konudur ancak adet döneminde ilişkiye girmenin ne kadın ne de erkek açısından tıbbi olarak hiçbir zararı yoktur. İlişki prezervatifsiz veya prezerfvatif kullanarak olabilir ancak kanamadan dolayı prezervatifsiz ilişki zor olabilir, bu nedenle prezervatif kullanılması tercih edilir.

Adet (regl, mens) döneminde kadınlarda çoğunlukla cinsel istek artar ama bazı kadınlar bu dönemde kanaması olduğu için ilişkinin iyi olmayacağını düşünürler.

Adet zamanında ilişkiye girilirse gebelik olabilir mi?
Çok zor bir ihtimaldir ama teorik olarak hamile kalmak imkansız demek yanlış olur. Ayrıca her kanama adet kanaması değildir, kişi adet gördüğünü sanabilir fakat bu kanamanın başka bir nedeni olabilir ve bu sırada girilen ilişki neticesinde de gebelik olabilir.

Bunların dışında halk arasında söylenen adet (regl) zamanında ilişkiye girmek kısırlık yapar gibi sözler tamamen yanlıştır. Ayrıca yine halk arasında zaman zaman söylenen bir söz adet kanının pis kan olduğudur. Adet kanı "pis" değildir, adet kanı rahim içerisindeki dokunun dökülmesinden oluşur, bu doku pis değildir tamamen temiz ve normal bir dokudur sadece hormonal etkilerden dolayı her ay dökülür ve kanama olur.

Adetliyken ilişki nasıl olmalı?
Öncelikle adet (mens, regl) zamanı çok kanama varsa ilişkiye girilmemesi önerilir. Kanama az ise prezervatif (kondom) kullanılarak cinsel ilişkide bulunulabilir. Adet zamanında ilişki pozisyonu olarak özel bir öneri yoktur. Kadın adetliyken cinsel ilişkiden ağrı ve yanma gibi rahatsızlıklar duyuyorsa birlikte olmayı adet sonrasına ertelemek gerekir.
Kadın adet döneminde olsa da olmasa da ilişkiden sonra vajina içerisini yıkamalıdır, vajina içerisini su veya başka maddelerle yıkamak enfeksiyona neden olabilir.

Adet zamanı ilişki erkekte hastalığa neden olur mu?
Kadının adet kanamsının olması erkeğe bir zarar veya hastalık riski teşkil etmez. Korunmadan yani prezervatif (kondom) kullanmadan girilen her cinsl ilişkide cinsel yolla bulaşan hastalıkların kadın erkek arasında geçme riski vardır, kadında adet kanaması olması bu riski değiştirmez. Prezervatif kullanıldığında adet kanaması olsa da olmasa da hastalık geçme riski çok çok azalır. Kan erkek penisinde enfeksiyona veya başka bir hastalığa neden olmaz.

İlişkiye girmek adet kanını arttırır mı?
Adet (mens) zamanı ilişkiye girmek adet kanamasının miktarını ve süresini arttırmaz. İlişki sırasında kanama miktarı artmış gibi görülebilir ancak bu içeride biriken kanın ilişki hareketleri ile boşalmasından kaynaklanır ve aslında kadının adet kanaması kaç gün sürecekce yine o kadar sürer. Cinsel ilişki kanamanın aşırı olmasına veya azalmasına  neden olmaz.

İlgili Konular:
- Cinsel İlişki Sırasında Kanama Veya Lekelenme Olması
- Cinsel İlişki Sırasında Ağrı Olması


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"