BEBEĞİN ERKEK (VEYA KIZ) OLMASI İÇİN NELER YAPILMALI?

Bebek sahibi olmayı planlayan çiftlerden özellikle de daha önce kız bebekleri olan çiftlerden sıkça duyulan sorulardan birisidir: erkek bebek için ne yapmak gerekir? erkek bebek olması için dua var mıdır? neleri yersem erkek bebek olur? ne içersem erkek bebek olur? bebeğin erkek olması nasıl mümkün olur gibi sorular...
Daha az oranda olsa da kız bebek olması için ne yapmalı şeklinde sorular da olmaktadır.

Bu güne kadar bebeğin kız veya erkek olma şansını değiştirecek herhangi bir yöntem, yiyecek, içecek, dua, bitki, çay, madde vb. bulunamamıştır. Doğada bununla ilgili mülemmel bir denge vardır. Halk arasında falanca yöntemi uyguladım ve erkek bebeğin oldu şeklindeki söylentiler tamamen tesadüftür çünkü zate 2 çeşit cinsiyet vardır ve bunlardan birisinin tutma ihtimali yüzde 50'dir. Yani bir çifte tamamen uydurma bir yöntem önerilse bile bunu uygulaması halinde istediği cinsiyette bebek elde etme şansı %50'dir zaten. Bu nedenle halk arasındaki bu tür söylentilere asla itibar edilmemelidir.

Bebeğin cinsiyetini belirleyebilmek için tek yöntem PGD (preimplantasyon genetik tanı) yöntemidir ancak tüp bebek sırasında uygulanabilen bu yöntem ülkemizde yasaktır. PGD yöntemi ve bebeğin cinsiyetini belirleme konusunda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


İlgili Konular:
- Bebeğin Cinsiyetini Seçmek (Kız veya Erkek) Mümkün Mü?


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"