BOŞ GEBELİK BELİRTİLERİ

Boş gebelik belirtileri nelerdir?
Boş gebelik kesesi, su gebeliği, anrmbriyonik gebelilk, blighted ovum gibi isimlendirmeleri olan bu durum hamileliğin ilk aylarındaki gebelik kayıplarınının yarısından sorumludur. Dış gebeliğin belirgin ayırtedici belirtileri yoktur. Bu anne adaylarında her gebelikte olduğu gibi klasik belirtiler yani bulantı, kusma, halsizlik, yorgunluk, kasık ağrıları görülebilir. Gebeliğin boş gebelik olduğunu annenin şikayetlerini bakarak anlamak imkansızdır.

Boş gebelik hastalarında her zaman olmasa da bazen hafif lekelenme, kanama olabilir ve bu şekilde doktora başvurduklarında boş gebelik kesesi ultrasonla görülerek tanı konur. Ultrason muayenesi yapılmadan kesin tanı konulamaz. Bazı hastalarda hiçbir lekelenme veya kanama yoktur, herşey tamamen normal görünmektedir hatta hiçbir şikayet yoktur buna rağmen doktor muayenesi sırasında gebeliğin boş gebelik olduğu görülerek teşhis konur.

Boş gebelik hastalarının bir kısmı doktora başvurmadan önce evde kendiliğinden düşük yapabilirler. Bu durumda gebeliğin muhtemelen boş gebelik olduğu tahmin edilebilir ancak önceden ultrasonografi yapılmadığı için kesin teşhis söylenemez. Bu şekilde gebeliğini boş gebelik nedeniyle kaybeden ama sebebin boş gebelik olduğunu bilmeyen birçok hasta vardır.





İlgili Konular:
- Boş Gebelik
Boş Gebelik Nedenleri
Boş Gebelik Tedavisi ve Kürtaj


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"