GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) SİGARA İÇENLERİN ÇOCUKLARINI BEKLEYEN RİSKLER

Hamilelik dönemi boyunca sigara içmenin gebelik sırasında anne karnındaki bebeğe verebileceği zararlar dışında bebek doğduktan sonra ileriki yaşlarda,çocukluk çağında verebileceği zararlar da vardır. Hamilelikte bebeğe verebileceği zararlar hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hamilelik döneminde annesi sigara içen çocukların maruz kaldığı riskler:
- Tansiyon problemleri
- Lösemi 
- Nefes darlığı, astım ve benzeri problemler
- Göz hastalıkları
- Zeka geriliği
- Dikkat eksikliği
- Öğrenme problemleri
- Davranış bozuklukları
- Şiddet ve suç işleme eğilimi
- Aşırı kilolu (obezite)

Ayrıca hamileliği sırasında sigara içen annelerin çocuklarının da erişkin yaşlara geldiğinde sigaraya başlama riski normalden fazla bulunmuştur. Gebelik sırasında sigara içmek bebek üzerinde anne karnındayken veya doğum sırasında veya ileriki çocukluk, ergenlik yıllarında farkedilen zararlar oluşturabilir. Yani hamilelik sırasında sigara içen bir anneden doğan bebek tamamen sağlıklı görünse bile bu bebeğin içilen bu sigaradan dolayı zarar görmediği anlamına gelmez. Doğumda tamamen sağlıklı olsa bile çocukluk veya ergenlik döneminde yukarıda sıralanan hastalıklara yakalanma riski vardır. Bu nedenle gebelik döneminde (ve hayatIn her döneminde) sigara az miktarda bile olsa içilmemelidir. Gebelikte sigara içenler ise hemen bırakmalıdır, ne kadar erken bırakılırsa o kadar az zarar verir.

İlgili Konular:
- Gebelikte Sigaranın Zararları


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"