GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) SU TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI?

Ne kadar su içmeliyim?
Gebelikte bol su tüketimi hem anne hem bebek açısından çok faydalıdır. Anne adayı günde yaklaşık iki buçuk - üç litre kadar su içmelidir. Bu yaklaşık olarak 10-12 bardak civarındadır. Hamilelerin özellikle karınları büyüdükten sonra sürekli mutfağa giderek su içmek için üşenmeleri doğaldır bu nedenle yanlarında sürekli bir pet şişe taşımaları önerilir. Yanınızda pet şişe taşırsanız gün içerisinde hiç farketmeden bol milktarda su içtiğinizi görebilirsiniz. Ayrıca pet şişeler ile ne kadar su içtiğinizi takip etmeniz daha kolay olacaktır, bardakları saymak çoğu zaman unutulur.

Yaz aylarında su tüketimi daha çok olmalıdır çünkü terleme ile çok sıvı kaybedilir. Ayrıca spor ve egzersiz yapan hamileler spor sırasında ve spor bittikten sonra bol bol su içmelidir.

Meyve suyu, çay, kahve, kola vb. içecekler:
Bunları gebelikte bol tüketilmesi önerilmez çünkü hem vücuda gereksiz kalori yüklerler hem de içerdikleri kafein nedeniyle diüretik etki yaparak bol idrar atılımına neden olurlar. Bu nedenle bunlarla alınan sıvı kolayca atılmış olur.

İdrar renginiz ne kadar su içtiğiniz konusunda size ipucu verebilir. İdrar renginiz koyu ise içtiğiniz su yetersizdir veya içtiğinizin çoğunu terleme ile kaybediyorsunuzdur, daha fazla içmeniz gerektiği anlamına gelir. İdrar renginiz açık ise genellikle aldığınız sıvı yeterlidir, yine de günde 8-10 bardaktan  az olmamasına özen göstermelisiniz.

İlgili Konular:
- Gebelikte Bol Su İçmenin Önemi


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"