GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) YÜRÜMEK

Gebelikte yürüyüşe ne zaman başlanmalı?
Doktorunuz tarafından bir sakınca belirtilmemişse, düşük riski, erken doğum riski, kanama gibi durumlarda yoksa gebeliğin ilk ayından itibaren yürümeye başlanabilir. Ancak her hamilenin yürüyüş ve diğer sporlara başlamadan ömce mutlaka doktoruna danışması, muayene olması gerekir.

Hamilelikte yürüyüş ne kadar yapılmalı?
Günde en az 3 gün, mümkünse haftada 5-6 gün yürüyüş yapmak ideal olanıdır. İki üç gün üst üste yürüyüş (veya başka bir spor) yaptıktan sonra bir gün dinlenmek iyi gelecektir. Yürüyüş süresi ortalama 30 dakika kadar olmalıdır. Hafif terlemenin zararı yoktur ancak aşırı terleyecek ve soluk soluğa kalacak kadar şiddetli yürüyüş yapılmamalıdır. Yürüyüş orta tempoda olmalıdır.

Hamilelikte yürüyüş ne zaman yapılmalı?
Yürüyüşü veya diğer egzersizleri günün hangi saatinde yapmak hoşunuza gidiyorsa o saat sizin için en iyisidir çünkü bu spora olan ilginizin azalmasını, bir süre sonra bırakmanızı engeller. Sabah, öğlen veya akşam kendinizi spor için istekli ve uygun hissettiğiniz her saat uygundur. Yalnız dikkat edilmemesi gereken yürüyüş ve diğer sporları yemeğin hemen üzerine yapmamak, aradan ortalama bir saat geçmesini beklemektir. Aşırı sıcak saatlerde ve güneşe direkt maruz kalacak şekilde yürüyüş yapmamak gerekir. Yürüyüşe başlamadan önce, yürüyüş sırasında ve bitiminde bol su içmek faydalı olacaktır, dehidratasyonu önleyecektir.

Hamilelikte yürümenin faydaları nelerdir?
Düzenli olarak yürümek gebelerin hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak daha rahat ve güçlü olmalarını sağlayan önemli bir aktivitedir. Vücut formlarını hamilelik boyunca ve doğumdan sonra daha iyi korumalarını sağlar. yürümek gebelerin gereksiz fazla kilo almalarını önler.

İlgili Konular:
- Gebelikte Yürüyüş Yapmak
- Gebelikte Egzersiz ve Spor


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"