KARIN ÇEVRESİNİN 2 HAFTA GERİ ÇIKMASI SAKINCALI MI?

Şu an 32+6 haftalık hamileyim, 32 hafta iken bebeğin karın çevresi 2 hafta geri kafa ve kemik ölçüleri de 2 hafta ileri çıktı, buna rağmen ağırlığı 1629 gr. Bu hafta izne ayrılıyorum , bebeğimin en fazla 2,500 gr olabileceği düşüncesi beni biraz üzüyor açıkçası. Şeker yüklemesinde şekerim yüksek çıktığı için gereksiz sıkı bir diyet yaptım 2 hafta kadar, bebek de 2 hafta geri çıktı, şekerimin normal düzeylerde olduğu takip sonucu görüldü, proteini arttırdıktan sonra tüm ölçüleri normaldi ancak 32. haftada tekrar karın çevresi geri çıktı, diğer ölçüler normal, sadece , bebek yağ dokusu biriktirmiyor diyor doktorum. Bu konuda bana önerileriniz var mıdır? İlginiz için teşekkürler.
---

Sorunuza vereceğim cevap aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz cevap ile aşağı yukarı aynı olacaktır:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/04/bebegin-bas-cevresi-ve-karin-cevresi.html
Aşağıdaki linkten bebeğin hafta hafta boy ve kilo gelişimine ulaşabilirsiniz, buna göre sizin bebeğinizin kilosu çok geri değil:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/09/haftalara-gore-bebegin-boyu-ve-kilosu.html
Şeker hastalığı tespit edildiğinde sıkı bir diyet önermiyoruz, sadce şekeri yükseltecek karbonhidratlı besinleri kısıtlıyoruz, bu şekilde bir kısıtlama bebek gelişimini etkilemez. Karbonhidratlı (şekerli) besinler normalde de insanların az ve kısıtlı tüketmesi gereken besinlerdir zaten.
Sizin bahsettiğiniz durumunuzu muayene etmediğim için net anlamem ve net önerilerde bulunmam imkansız ancak genel olarak durumunuz kulağa çok riskli gelmiyor, bu nedenle stres yapmanıza gerek yok bence. Bu tür durumlarda bebekte başka saptanan bir anomali veya problem yoksa çoğunlukla bebek problemsiz doğar ve problemsiz gelişmeye devam eder.
Hamilelikte sağlıklı ve dengeli, doğru beslenme kurallarına dikkat etmenizi öneririm, bu konuda çok ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilrisiniz:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2009/08/gebelikte-beslenme.html
32 haftalık gebelikte bebeğin görüntüsü:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/12/32-haftalik-gebelik-hamilelik-goruntusu.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"