TATİLDE ADET OLMAMAK İÇİN

Adet dönemim ayın 23 ünde başlıyor, temmuz 23 de bir haftalığına tatile gideceğim bu yüzden adet geciktirici kullanmam gerekiyor. Bu ilacı kullanmam için kesinlikle hamilelik ihtimalimin olmaması gerekiyormuş. Ama ben çocuk düşünüyordum. Bu ay boyunca korunmam mı gerekir?  Ayın sonuna kadar korunmasam  ve ayın yirmisinde kan testi yapıp hamile olmamam halinde geciktiriciyi kullansam olur mu? Hamilelik kan testinde 10 gün sonra ortaya çıkar mı?
---

Kan testi sonucunda hamilelik çıkmazsa şeklinde ilaç kullanamazsınız, bu riskli olur. Kan testinde gebelik izlenmese bile sonradan meydana gelebilir. Bu ilaçlar gebelik açısından çok riskli ilaçlardır. Bu nedenle bu ilaçlar kullanılırken mutlaka korunmak gerekir. Zaten adet geciktirilmesi için kullanılan ilaçlardan birisi de doğum kontrol haplarıdır, bunları kullanırken zaten hamile kalamazsınız. Ancak doktor muayenesi ve izni olmadan bu ilaçlar kullanılmamalıdır çünkü muayenede bir engel görülürse kullanılması sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Muayenede bir engel görülmeyen kişiler kullanabilir sadece.

Adet geciktirilmesi hakkında yazılar:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/10/adetimi-geciktirmek-istiyorum.html
Adet geciktirici ilaçlar:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/adet-geciktirici-ilaclar.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"