GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ÇATLAK ÖNLEYİCİ KREMLER

İlk bebeğime hamileyim ve karnımda falan çatlaklar olmaması için önlem almak istiyorum şimdiden. Daha gebeliğin başındayım 7. haftadayım amam ilerleyen aylarda kilo alırsam ve karnım, göğüslerim, bacaklarım falan çatlarsa ne yapabilirim bilmiyorum. Şu an normal kiloda birisiyim. Hamilelikte çatlakları önlemek için ne yapmalıyım? Hangi kremleri kullanmalıyım?
---

Bu konuda daha önce yazdığım ayrıntılı yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Linkteki yazıda da belirttiğim gibi hamilelikte oluşan çatlaklar anne adayının cilt yapısı ve cilt esnekliği ile ilgilidir. Bu nedenle kimileri hiç krem kullanmadığı halde çatlak olmaz, kimileri de her türlü krem kullandığı halde çok fazla çatlak olur. Cildin esnekliği doğuştan gelen yapısı ile ilgilidir ve sonradan değiştirilemez. Bebek yağı, badem yağı, vazelin, nemlendirici kremler, kakao yağı, susam yağı gibi kremler annelerin en sık kullandıkları kremlerdir ancak bunların faydalı olduğu ispatlanmamıştır. Bu nedenle anne mutlaka kullanmak istiyorsa pahalı kremler ve bakım ürünleri yerine ucuz olanları tercih etmesi önerilir.

Bu tür kremlerin kullanılması normalde gerekli değildir, annenin bol su içmesi ve gereğinden fazla kilo almaktan kaçınması, dengeli beslenmesi herşeyden daha faydalıdır çatlaklar açısından.

Hamilelikte çatlarların önlenmesi ile ilgili yazılar:

Gebelikte doğru beslenme ve normal sınırlarda kilo almak hakkında bilgiler:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2009/08/gebelikte-beslenme.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/12/gebelikte-kilo-alimi.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"