GEBELİKTE ÇOK UYUMAK BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Hamilelik döneminde bazı anne adaylarında gündüz ve gece fazla uyku isteği olabilmektedir. Eğer aşırı uyuma isteğinin altında yatan bir problem yoksa uyumak bebeğe bir zarar vermez. Bazan aşırı uyku isteği kansızlık (anemi) gibi bir hastalıktan kaynaklanır ve hamile anne adayı sürekli halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, sürekli yatma ve ayağa kalkmak istememe gibi belirtiler hisseder. Bu durumda altta yatan sebep tedavi edildiğinde uyuma isteği kaybolur.  Bu nedenle bu tür belirtileri olan anne adaylarının mutlaka muayene olması ve durumu doktorlarına bildirmesi gerekir.

Sürekli yatmak ve uyumak doğal olarak hareketsiz bir yaşama sebep olacaktır ve bu da annede fazla kilo alımına sebep olacaktır. Fazla kilonun hem anne hem bebek üzerinde birçok olumsuz etkisi vardır.

Hamileler kaç saat uyumalıdır?
Hamlelikte fazla uyumanın iyi bir şey olduğu veya bebeğe faydalı olduğu düşüncesi yanlıştır. Hamileler için uygun olan uyku süresi diğer insanlarla aynıdır. Günde en az 6-7 saat, en fazla 9-10 saat uyku süresi idealdir. Çok az uyumak da çok fazla uyumak da annenin kendisi iyi hissetmemesine ve günleri bitkin geçirmesine neden olur.

Ayrıca sanıldığının aksine çok veya az uyumanın bebeğin cinsiyetiyle ilgisi yoktur,  bebeğin kız veya erkek olduğu anlamına gelmez.


İlgili Konular:
- Hamilelikte Uykusuzluk - Uyku Problemleri


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"