HAMİLELİKTE IKINMAK BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Hamileler kabızlık gibi nedenlerle ıkınmaktan endişe edebilmektedir. Hiçbir problem olmayan ve sancı başlamamış, su gelmemiş, kanama olmayan normal bir gebelikte tuvalette veya başka nedenle, örneğin ağır bir yük kaldırırken ıkınmak düşük veya erken doğuma sebep olmaz. Ikınmak karın içi basıncını arttıran bir harekettir bu nedenle doğum sırasında doğumu kolaylaştırmak için bebeği itmek için özellikle uygulanır ancak açılma başlamamış yani doğum başlamamış bir gebede ıkınmanın doğumu başlatması veya düşüğe sebep olması mümkün değildir.

Düşük tehtidi, kanama, su gelmesi, sancı, açılma olan bazı gebelik durumlarında ıkınma ile kanama ve su gelmesi artabileceği içi doktorunuz bu tür harketlerden kaçınmanızı önerir. Normal ve her şeyin yolunda gittiği bir gebelikte ıkınmanın zararı olmaz.

Kabızlık, hamilelik döneminde artan bir şikayet olduğu için tuvalet sırasında ıkınmak ve zorlanma gibi şikayetler sık görülür. Hamilelikte kabızlık problemi ve nasıl önleneceği konusunda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"