YAZ AYLARINDA GEBELİK

YAZ AYLARINDA HAMİLELİK
Gebelikle ilgili özellikle yaz aylarında artan bazı şikayetler vardır. Havaların daha sıcak olması, terlemenin artması bu nedenle anne adayını sıvı kaybetmesi bunun başlıca sebebidir. Anne adayında bitkinlik, uyku hali, yorgunluk, halsizlik, işlere konsantre olamama, bulantı - kusma şikayetlerinde artma gibi durumlar görülebilmektedir. Bunun üstesinden gebebilmek için öncelikle alınması gereken yöntem bol sıvı alınmasıdır. Ayrıca gün içerisinde duş almak, serin yelerde kalmak, güneşe maruz kalmamak, aşırı hareketli işler yapmamak, acı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmak alınabilecek diğer önlemlerdir. Kahve gibi kafeinli içeceklerden kaçınmak gerekir. Bol meyve tüketimi sıvı almanızı sağlayacaktır. Karpuz bol su içeren ve lezzetli serinletici bir meyve olarak tavsiye edilir. Güneşin çok yoğum olduğu öğle saatlerinde sokağa çıkmaktan kaçınmak gerekir.

Yaz ayları gelince hamiller tarafından en çok merak edien sorulardan birisi olan "yüzebilir miyim? denize havuza girebilir miyim?" konusu için buraya tıklayın.

İlgili Konular:
Gebelikte Denize Girmek
Hamilelikte Dondurma Yemek Zararlı Mı?


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"