DÜŞÜĞE NEDEN OLAN YİYECEKLER, BİTKİLER, İLAÇLAR, HAREKETLER VAR MIDIR?

Hamilelikte döneminde düşük tehlikesi atlatan, lekelenme, kanama yaşayan anne adaylarının veya düşük yapanların en sık merak ettikleri konulardan birisi düşüğe neden olan durumlardır. Düşüğe neden olan yiyecekler, içecekler var mıdır? Hangi hareketler düşük yapmama neden olur? Düşüğe sebep olan ilaçlar var mıdır? Düşüğe neden olan hareketler nelerdir? Yürümek veya koşmak düşüğe neden olur mu? gibi sorular hastalar tarafından çok sık merak edilen sorulardır.

Düşüğe neden olan yiyecekler, içecekler?
Gebelikte (hamilelikte) düşüğe neden olan yiyecekler, içecekler, besin maddeleri arasında en iyi bilinenleri kafein içeren besinlerdir. Kafeinin yalnızca çok yüksek dozda alındığında düşüğe sebep olabileceği bildirilmektedir. Kafein çikolata, kahve içerisinde bulunur. Günde 2-3 fincandan fazla kahve veya aşırı miktarda çikolata tüketiminden hamilelikte kaçınmak gerekir.

Düşüğe neden olan bitkiler?
Bitkiler, bazı bitkisel çaylar, bitkisel kürler içeriği ve etkileri net olarak bilinmeyen maddelerdir. Bunlardan özellikle hamilelik döneminde bunların alınmasından kesinlikle kaçınmak gerekir. Bu tür bitkilerin veya kürlerin içerisinde rahimi uyarak bazı maddeler bulunabilir ve bunlar düşüğe neden olabilir. Gebelik döneminde doktor tavsiyesi olmadan hiçbir madde kulanılmamalıdır.

Düşüğe neden olan ilaçlar?
Bazı ilaçlar vücutta yan etki olarak rahimin kasılmasına sebep olabilir ve bu sayede düşüğe neden olabilir. Hamilelik döneminde hiçbir ilaç doktora danışılmadan kullanılmamalıdır, çok sakıncalı durumlara neden olabilir.

Düşüğe neden olan hareketler?
Normal sağlıklı bir gebede hamileliğin hiçbir döneminde hareket kısıtlanması önerilmez hatta egzersiz ve spor belli oranda önerilir. Bu nedenle normal sağlıklı bir gebede yapılan herhangi bir hareket düşüğe neden olmaz. Ancak rahim ağzında yetmezlik olan veya kanaması olan bazı hamilelerde hareket kısıtlanması önerilir, bu hamilelerin karın içi basıncını arttırıcı aşırı hareketleri düşüğe neden olabilir.





İlgili Konular:
- Düşükler
- Gebelikte Düşüğe Neden Olan Risk Faktörleri


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"