DÜŞÜĞÜ ÖNLEMEK VE TEKRARLAMASINI ENGELLEMEK İÇİN TEDAVİLER

Düşük riskini azaltmak veya tekrar düşük gelişmesini önlemek için öncelikle düşük riskini arttırıcı faktörlerden uzak durulması gerekir. Örneğin sigara, alkol, stres gibi faktörlerden uzak durmak gerekir.Düşük riskini arttıran faktörler hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bunun dışında düşüğe neden olduğu bilinen bir hastalık veya patoloji varsa tekrar hamile kalmadan önce mutlaka doktor denetiminde gerekli tedavi ve önlemler alınmalıdır. Örneğin düşüğe neden olarak rahim içerisinde bir patoloji (myom, septum gibi) saptanmışsa ameliyatla bunun tedavisi gerekir. Pıhtılaşma (trombofili) faktörlerinde bir anormallik düşük nedeni olarak saptanmışsa buna yönelik ilaç tedavileri ile tekrar düşük yaşanması önlenebilir. Tekrarlayan gebelik kayıpları ve tedavileri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hamilelikte düşük riski ve kanama varlığında tedavi:
Eğer sözkonusu kaçınılmaz düşük (aabortus insipiens) ise yani kanamaya rahim ağzında açılma eşlik ediyorsa düşüğü önşemek için tedavi verilmez, bu durumda düşük kaçınılmazdır sadece en az kanama ve komplikasyon ile düşüğü gerçekleştirmek amaçlanır. Eğer rahim ağzında açılma olmadan sadece lekelenme, kanama ve ağrı varsa (abortus imminens) düşüğü önlemek için yatak istirahati, cinsel ilişki kısıtlaması, aşırı fiziksel aktivite kısıtlaması ve bazı ilaç tedavileri önerilir. Bu durumda kullanılan ilaçların düşük önleyici etkileri net olarak kanıtlanmamış olsa da ampirik olarak sık kullanılmaktadırlar.





İlgili Konular:
- Düşükler
- Tekrarlayan Düşükler


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"