HAMİLE (GEBE) KALMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki ilk doktor muayenesinin gebelik oluştuktan sonra değil gebelik oluşmadan önce yapılması gerekir. Bu sayede doktorunuz size hem hamilelik hakkında bilgi verecektir hem de gebelikten önce yapılan bazı tahlilleri görecektir. Ayrıca doktorunuz size hamile kalmadan önce folik asit vitamini kullanmanızı önerecektir, bu konuda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sağlık problemi olmayan anne adayının hamilelikten önce başka bir ilaç kullanması gerekmez, tabi doktorunuz muayene sonucunda farklı bir karar vermezse.

Hamilelik planlandığı andan itibaren anne adayının sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan tamamen uzaklaşmsı gerekir. Doktoruna danışmadan asla ilaç kullanmaması gerekir çünkü korunmadan ilişkiye girdiğiniz için hamile olmadığınızı sandığınız bir gün aslında hamile olabilirsiniz.

Hamilelik döneminde geçerli olan dengeli ve doğru beslenme kuralları hamilelik planlandığı anda uygulanmya başlanmalıdır. Bu hem bebeğin sağlığı için hem de annenin daha normal  bir kiloda sağlıklı bir gebelik geçirmesi için önemlidir. Hamilelik döneminde diyet uygulanamayacağı için aşırı kilosu olan anne adaylarının bu kilolarından hamilelikten önce kurtulmaları faydalı olacaktır. Gebelikte beslenme ile ilgili detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


İlgili Konular:
- Gebeliğe Hazırlık


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"