HAMİLE MİYİM?

Bir kadının adet görmeye başladığı yaşlardan menopoza girene kadar cinsel olarak aktif olduğu her dönemde teorik olarak hamile kalma olasılığı vardır. Bir kadında hamile miyim? değil miyim? şeklinde şüphe yaratacak en yaygın durum adetinin gecikmesidir. Adeti geciken her kadın acaba hamile miyim? değil miyim? şeklinde şüphe duyar ve net sonucu bir an önce öğrenmeye çalışır. Bu durum herhangi bir doğum kontrol yöntemi ile korunan kadınlar için de geçerlidir. Spiral, doğum kontrol hapı, korunma iğneleri, tüp bağlatma, prezervatif ve diğer bütün doğum kontrol yöntemlerini kullanırken çok az da olsa hamile kalma riski vardır.

Adeti geciken her kadının hamile olma olasılığı vardır ancak her adet gecikmesi mutlaka hamilelik olduğu anlamına gelmez. Ayrıca bazen hiç adet gecikmesi olmadan da (üstüne adet görme) hamile kalanlar olur. Hamile bayanlarda adet gecikmesi dışında bulantı, kusma, iştahsızlık, halsizlik, göğüslerde dolgunlaşma gibi belirtiler olabilir ancak bazı kadınlarda hiçbir belirti de olmayabilir. Bu durumda kesin ve net sonucu ancak doktor muayenesi ve doktor kontrolünde yapılacak idrar veya kanda gebelik testleri gösterecektir. Ayrıca kesin teşhis için ultrason değerlendirmesi de gerekebilir. Kan ve idrarda yapılan gebelik testleri nedir ve ilişkiden kaç gün sonra sonuç verir, hamileliğin ultrasonla teşhisi gibi konularda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlgili Konular:
- Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
- Hamilelik Kaç Günde Belli Olur?
- Hamilelik Testi


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"