HAMİLELİK (GEBELİK) KAÇ GÜNDE BELLİ OLUR?

Hamilelik (gebelik) testi kaçıncı günde (haftada) belli olur?
İdrarda gebelik testi son görülen adetten yaklaşık 28-30 gün sonra yani bir sonraki adet zamanı geldiğinde gebeliği gösterebilir, daha önce gebelik varsa bile testte görülemez. Gebelik varsa zaten bir sonraki adet görülmeyeceğinden adet gecikmesi yaşanana kadar bekleyip, adet gecikmesi olursa idrarda gebelik testi yapılmalıdır. Kanda gebelilk testi (B-HCG) de bu günlerde veya adet zamanı gelmeden 2-3 gün önce hamilelik varlığını gösterebilir. Hamilelik belirtileri de adet gecikmesi olduktan 1-2 hafta sonra başlar genellikle.

Tüp bebekte hamilelik transferden kaç gün sonra belli olur?
Tüp bebek (IVF) uygulamalarında embriyo transferi yapıldıktan 12 gün sonra kanda gebelik testi (B-HCG) yapılarak gebelik varlığı anlaşılabilir.

Ultrasonda hamilelik kaçıncı günde (haftada) belli olur?
Ultrasonla hamileliğin belli olması son görülen adetin üzerinden 5 hafta geçtikten sonra mümkün olabilir. Tüp bebek uygulamalarında ise gebelik testinde görüldükten 1 hafta - 10 gün sonra gebelik ultrasonda belli olabilir.



İlgili Konular:
- Hamile Miyim?
- Hamilelik Testi


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"