HER GEBELİKTE ANNE BİR DİŞ KAYBEDER SÖZÜ DOĞRU MU?

Halk arasında oldukça yaygın bir inanıştır "her hamilelikte bir diş kaybedilir" sözü, ancak tamamen yanlıştır. Bir kadının her hamileliğinde bir diş kaybetmesini tamamen normal ve doğal bir olaymış gibi gösteren bu söz tamamen yanlıştır. Hamilelik süresince dişlerden kalsiyum kabı olmaz sadece kemiklerden kalsiyum kaybı olabilir. Bu nedenle diş bakımını doğru uygulayan bir anne adayında diş kaybı yaşanması için bir neden yoktur. Hamilelikte tabiki diş kaybı yaşayan anneler vardır ancak bunun nedenini hamileliğe değil, dişlerin hamilelik sırasında ve öncesinde bakımının doğru yapılmamasına bağlamak gerekir. Gebelik sırasında sürekli şekerli, tatlı yiyecekler atıştırmak, kusmak (mide asitinin ağza gelmesinden dolayı) gibi durumlar diş çürümesini hızlandırır bu nedenle diş bakımına dikkat edilmesi gerekir.

Özet olarak hamilelik öncesinde ve hamilelik boyunca diş bakımını doğru ve düzenli yapan anne adaylarında diş kaybı yaşanmaz.

İlgili Konular:
- Hamilelikte Diş Sağlığı İçin Öneriler
- Gebelikte Diş Bakımı ve Diş Hastalıkları


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"