HAMİLE KALMA RİSKİ

Biz bazı nedenlerden dolayı korunamıyoruz acaba bu durumda gebe kalma riski ne kadardır? Yani adetten önce veya sonra hangi zamanlarda ilişkiye girersek hamile kalma riski daha yüksektir, hangi zamanlarda daha düşüktür. Genellikle 28-30 günde bir adet oluyorum yani en fazla 2-3 gün oynama oluyor adet zamanında.
---

Hamile kalma riskinin en yüksek olduğu dönem yumurtlama günlerine yakın dönemdir, yani ayda bir adet olan kadınlarda adet kanamasının başladığı günden 14-15 gün sonrasına denk gelir genellikle yumurtlama günü. Bu yumurtlama gününden 3 gün öncesi ile 3 gün sonrası arasında kalan günler hamilelik oluşma ihtimali en yüksek günlerdir.

Adrt kanaması olan günler hamilelik riski en düşük günlerdir ancak yine de nadiren hamilelik oluşabilir, özellikle kanamanın son günlerinde olabilir. Buraya tıklayarak benzer bir sorunun cevabından ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Yumurtlama tarihini hesaplama:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/yumurtlama-donemi-tarihi-hesaplama.html

Benzer sorular ve cevapları:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/07/hamile-kalma-riskinin-olmadigi-az.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/07/hamile-kalma-riski-yuksek-olan-gunler.html

Hamile kalma riskini minimale indirmek için ve istenmeyen gebelikler sonucunda kürtaj gibi istenmeyen işlemlere gerek kalmaması için her çiftin hamilelik istemiyorlarsa korunmaları gerekir. Bunun için doktora danışılarak en uygun korunma yönteminin uygulanması gerekir. Korunma yöntemleri:
http://www.jinekolojivegebelik.com/p/dogum-kontrolu.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"