PMS VE GEBELİK BELİRTİLERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Premenstrüel sendrom yani adet öncesi gerginlik denilen durum çok çeşitli belirtilerle ortaya çıkabileceği için bazen bu belirtiler gebelik belirtilerine benzeyebilir ve kişi kendisini hamile sanabilir.

PMS (premenstrüel sendrom) belirtileri ve hamilelik belirtileri arasında bazı farklar ve benzerlikler şu şekilde sıralanabilir:
- Memelerde hassasiyet ve şişme her iki durumda da benzer şekilde görülebilir.
- Gebeliğin başlangıç haftalarında kanama ve ufak lekelenmeler sık rastlanan şikayetlerdir fakat PMS'de kanama izlenmez.
- PMS'de sinirlilik, gerginlik ve anksiyete gibi duygusal bozukluklar sık görülürken, gebeliğin ilk haftalarında bu belirtiler görülmez.
- Yorgunluk, bitkinlik ve uyuyamama PMS döneminde sık görülen belirtilerdir ve adet kanamasının başlaması ile genellikle geçer. Gebeliğin ilk haftalarında hafif halsizlik görülebilir ancak uykusuzluk pek görülmez.
- Sabah bulantıları gebeliğin ilk haftalarında sık görülmesine rağmen kusma derecesine ulaşması genellikle 1 ay sonra olur. PMS döneminde bulantı ve kusma atakları görülebilir.
- PMS döneminde çikolata, şeker, tatlı gibi yiyeceklere aşırı bir istek ve karbonhidrat tüketim artışı meydana gelir. Erken gebelik haftalarında ise bu tür aşermeler olmaz, tersine yiyeceklerden ve kokularından tiksinme, yeme isteksizliği meydana gelir.
- Baş ağrısı ve bel ağrısı hem erken gebelik haftalarında hem PMS döneminde izlenebilir.
- Karın ve kasık bölgesinde şiddetli kıramp ve ağrılar, sancılar PMS döneminde ve adet dönemi yaklaşırken görülebilir. Gebelik başlangıcında ise sadece hafif kasık ağrıları olabilir veya hiç ağrı olmaz.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"