HAMİLELER SPOR YAPABİLİR Mİ?

Hamileler gebelik dönemi boyunca doğuma kadar ve hatta doğum sonrasında da devam edecek şekilde spor yapabilirler. Nadiren doktor tarafından sakıncalı bulunanan bazı durumlarda spor ve egzersize izin verilmez bu nedenle spor ve egzersiz yapmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Doktor tarafından izin verildiği sürece spor ve egzersiz her gebe tarafından yapılmalıdır, hamilelikte ve hamilelik sonrasında çok faydalı olacaktır. Genellikle spora hamileliğin üçüncü ayından sonra izin verilir. Hamilelikten önce düzenli spor yapan anne adayları hamile kaldıktan sonra ilk 3 ay spora ara vererek üçüncü aydan sonra tekrar başlayabilirler ve hamilelik süresinde hafif - orta tempoda aşırı yorgunluk olmayacak şekilde devam edebilirler.

Hamileler için spor ve egzersize sakınca oluşturan bazı durumlar suların gelmesi, yüksek tansiyon, erken doğum tehlikesi olması, kanama olması, düşük riski gibi durumlardır.

Hamilelikte spor ve egzersiz konusunda detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
hamilelikte egzersiz ve spor
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"