HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) EGZERSİZ VE SPORA NE ZAMAN BAŞLANMALIDIR?

Hamilelere egzersiz ve spora genellikle 3. ay bittikten sonra yani 12-13 haftalarda başlayacak şekilde önerilir. Bu haftalardan daha önce veya hamileliğin başından itibaren egzersiz ve spora yapılmasının bir sakıncası gösterilmemiştir bu nedenle anne adayı hamile olduğunu farketmeden gebeliğin ilk aylarında spor yapmışsa bile bunun bir sakıncası olmaz.

Hamileliğin ilk 3 ayında spora önerilmemesinin nedeni gebeliğin genel durumu hakkında fikirlerin bu dönemden sonra netleşmesi ve ayrıca kanama, düşük gibi durumların ilk 3 ayda sık rastlanmasıdır. Hamilelerin önemli bir kısmı bu ilk aylarda kanama ve düşük gibi komplikasyonlarla karşı karşıya kalır, bu aylarda spor yapan anne adayı bunun spor ve egzersiz hareketlerine bağlı olduğunu düşünerek kendini suçlayabilir ancak aslında düşüğe neden olan durum spor ve egzersiz değildir. Bu nedenle anne adayının içinin rahat olması için genellikle bu aylarda spor önerilmez.

Hamilelik döneminde egzersiz ve spor konusunda diğer bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"