SEZARYEN SONRASI KARIN (GÖBEK ERİTME) EGZERSİZLERİ

Sezeryan ve normal doğum sonrası egzersiz ve spor sadece göbek eritme amaçlı değil her annenin sağlığını ve vücut formunu koruması için önerilir. Ancak hamilelerin en çok merak ettiği konu ve spor yapmak istemelerindeki en sık neden göbekte biriken yağlardır. Hamilelikten sonra göbeğim erir mi? Sezeryan olursam göbeğim kalır mı? Göbekteki yağlar kalıcı olur mu? Göbeğim sarkar mı? gibi sorular çok sık karşılaşılan sorulardır. Doğum sonrası spor ve egzersiz hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Aşağıda sezaryen sonrası karın egzersizleri ve göbek problemleri ile ilgili konular açıklanmıştır.

Sezaryen sonrası göbek sarkmasının kalıcı olması doğru mu?
Bu halk arasında yanlış bir inanıştır. Bu konuda sezaryen ve normal doğum arasında bir fark yoktur. Sezaryen veya başka bir ameliyat göbekte kalıcı yağ birikmesine, sarkmalara neden olamaz. Bu tamamen hastanın doğumdan sonra spor ve egzeriz yapmaması ile ilgilidir. Gerekli egzersizler ve doğru beslenme uygulanmadıktan sonra sezaryen olmayan hatta hiç doğum yapmayan bir insanda da göbek yağlanması ve sarkması oluşabilmektedir. Sezaryen ameliyatından sonra egzersiz yapan ve doğru beslenen hastaların karınları ve vücutları eski normal haline rahatlıkla dönebilir, hatta hamilelikten önceki haline göre çok daha iyi olabilir.

Sezaryenden sonra karın ve göbek yağlarını eritmek için egzersiz hareketleri:
Bu konuda en faydalı egzersiz mekik hareketidir ancak çoğunlukla tek başına yeterli olamaz. Çünkü bölgesel yağ yakma (bölgesel kilo eritme) diye birşey mümkün değildir. Bu nedenle bütün vücudu çalıştıracak ve yeterli düzeyde kalori harcanmasını sağlayacak egzersizler yapılmalıdır. Örneğin günde bir defa çekebildiğiniz kadar çok mekik çekmek, haftada en az 3-4 gün yarım saat yürüyüş veya 20-30 dakika koşu göbek yağlarının erimesi ve bütün vücudun forma girmesi için çoğunlukla yeterli olacaktır. Bunun dışında yapma imkanı olanlar için yüzme, plates gibi her tür spor faydalı olacaktır. Düzenli ve doğru beslenme kurallarına uyulmadıkça egzersizler çoğunlukla fayda sağlamayacaktır.

Sezeryan sonrası spora ne zaman başlanmalı?
Egzersiz ve spora sezaryenden bir ay sonra doktor muayenesinde bir sakınca görülmemişse başlayabilirsiniz. Herhangi bir sağlık probleminiz (tansiyon, şeker gibi) varsa kesinlikle doktorunuza ve bir spor uzmanına danışmadan spor yapmamalısınız.

Korse veya göbeğe yağıştırılan bant vb. malzemeler işe yarar mı?
Bu tür malzemeler bir fayda sağlamaz. Sağlıklı ve düzgün bir vücuda ve karına sahip olmanın spor ve doğru beslenme dışında bir yolu yoktur.

Karın kasları (göbek yağları eritme) egzersizi - Video izle:



İlgili Konular:
- Doğumdan Sonra Kilo Vermek ve Egzersiz
- Doğumdan Sonra Karın Toparlama Egzersizleri - Video İzle
- Sezaryen Veya Normal Doğumdan Sonra Korse Kullanmak
- Sezaryen


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"