HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) LEKELENME

HAMİLELİKTE DAMLA DAMLA KANAMA, LEKELENME OLMASI
Gebeliğin başlangıcından sonuna kadar hiçbir zaman kanama normal kabul edilen bir durum değildir. Kanama çok az bile olsa bir kaç pembe damla veya lekelenme şeklinde bile olsa önemlidir, asla normal bir durum olarak kabul edilmez, acilen doktora başvurmayı gerektiren bir durumdur. Kanamanın sebebinin araştırılması için muayene, ultrasonografi ve bazen başka tetkikler gerekir. Gebelik sırasında eğer gerekirse vajinal muayene yapılmasının hiçbir sakıncası yoktur, kanamanın artmasına veya düşük benzeri risklere yok açmaz.

Lekelenmenin nedenleri:
Lekelenme eğer gebeliğin ilk aylarında meydana gelirse düşük tehlikesi olduğunu gösterir. Eğer bu lekelenme artmazsa sıklıkla kendiliğinden bir kaç günde kesilir ve düşük gerçekleşmez. Lekelenmenin artıp adet kanaması şeklinde aşırı miktarda kanamaya döndüğü durumlarda genellikle düşük (abortus) meydana gelir. Gebeliğin son aylarında olan lekelenmeler bebeğin eşinden (plasenta) kaynaklanan patolojiler nedeniyle olabilir. Doğuma yakın lekelenme veya az miktarda kanama olması doğumun başlayacağının (nişan kanaması) belirtisi olabilir ancak başka bir sebebi de olabileceği için mutlaka doktora başvurmayı gerektirir. Bunların dışında da lekelenmeye sebep olan çeşitli durumlar olabilir.


İlgili Konular:
- Gebelikte Kanama
- Gebelikte Kanama Nedenleri


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"